Werk slimmer én sneller met AI

Programmeren, een tekst schrijven of data analyseren? Daar hebben we een nieuwe collega voor: ChatGPT. De ontwikkeling van AI (Artificial Intelligence) gaat razendsnel. De kunst is om deze technologie op een goede manier te gebruiken. Zodat je als organisatie slimmer en sneller kan werken.

Iedereen kijkt gespannen uit naar wat AI kan betekenen. Tot nu toe was kunstmatige intelligentie in staat om specifieke oplossingen te leveren. Nu kan deze technologie ook meer generiek kennis toepassen. Met andere woorden: de manier van informatie zoeken, analyseren en samenstellen verandert. Bij QA Consulting hebben we een aanpak ontwikkeld om hier als organisatie gebruik van te maken.

De voordelen: snellere en betere informatie

Maar eerst terug naar de voordelen van ChatGPT en andere AI toepassingen. Wat levert het op?

 • Sneller informatie vinden
  AI begrijpt functionele vragen en geeft de juiste antwoorden.
 • Sneller antwoord geven
  AI kan snel antwoord geven op vragen, wat leidt tot een verhoogde productiviteit en klanttevredenheid.
 • Sneller en beter nieuwe informatie creëren
  AI kan eigen informatie en modellen combineren en daarmee nieuwe informatie creëren.
 • Betere consistentie van informatie
  AI laat zich niet leiden door een persoonlijke schrijfstijl. Met duidelijke opdrachten (prompts) is informatie consistent en uniform.

De impact

De impact op medewerkers is groot. Functies die fundamenteel veranderen zijn programmeurs, tekstschrijvers, klantcontactfuncties, beleidsmakers en informatieanalisten. Met de doorontwikkeling richting beeld en geluid geldt dit ook voor andere functies. Ze verdwijnen niet, maar we worden wel anders ingevuld.

QA en AI

Bij QA zijn we uiteraard geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen. We lopen graag voorop. Daarom hebben we bij de eerste bedrijven een aanpak ontwikkeld om AI te gebruiken in het dagelijkse werk. Zo dachten we bijvoorbeeld mee met de klantenservice van T-Mobile om snel én accuraat antwoord te geven via de chat. De resultaten zijn verrassend goed: klanten én medewerkers zijn erg tevreden.

Benieuwd hoe AI jullie organisatie kan helpen?

We denken graag mee. Bel of mail gerust naar 06 51 91 18 71 (Jan Willem) info@qaconsulting.nl.

Geïnteresseerd?

Neem contact op en we bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.