Traditionele IT-organisatie, of werken in digitale ketens?

Binnen organisaties, of dat nu de overheid is of in het bedrijfsleven, zullen IT afdelingen omgevormd moeten van een ‘traditionele’ IT afdeling naar een keten van IT voorzieningen waar regievoering op plaatsvindt.

Traditionele IT-organisatie, of werken in digitale ketens?Traditionele IT-organisatie, of werken in digitale ketens?

IT organisaties gaan zich meer en meer herstructureren rondom business domeinen, platformen en ketens. Dit om de ‘business – IT alignement’ te verbeteren. IT kan niet langer als monolithisch geheel worden gezien, er zal gedifferentieerd moeten worden. Alleen door de IT-functie kleiner te maken en vanuit business perspectief aan te sturen zullen organisaties in staat zijn om alle vragen uit de business en de technologische vernieuwingen
met de gewenste snelheid door te voeren.

Het uitwerken en opzetten van de juiste (keten-) governance, die op haar beurt continue zal worden bijgesteld, aangepast en gemonitord is hierbij onvermijdelijk.

Bij QA Consulting hebben we veel ervaring met het opzetten van de juiste (keten-) governance, het doorvoeren van de benodigde veranderingen en deze ook daadwerkelijk laten slagen in de nieuwe opzet.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie bij één van de volgende onderwerpen.

Geïnteresseerd?

Neem contact op en we bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.