Kunstmatige intelligentie als gamechanger

De afgelopen maanden verschijnen in rap tempo nieuwe AI (Artificial Intelligence) diensten. De bekendste daarvan is ChatGPT maar er zijn meer gerelateerde kunstmatige intelligentieoplossingen. Dit zijn revolutionaire technologieën die ons leven op zijn kop zullen zetten. Waar we tot nog toe kunstmatige intelligentie zagen die in staat was om specifieke oplossingen te leveren, bieden deze technologieën de mogelijkheid om meer generiek kennis toe te passen. Ofschoon het nog niet perfect is zullen we de komende tijd een aantal fundamentele veranderingen zien in de wijze waarop we informatie zoeken, analyseren en tot nieuwe informatie samenstellen.

Enkele belangrijke voordelen van ChatGPT en vergelijkbare AI toepassingen voor organisaties:

  • Snellere en efficiënter informatie vinden: informatie wordt snel en eenvoudig op te vragen en te vinden door functionele vragen die door de AI toepassing worden begrepen
  • Snelle en efficiënte antwoorden: Het snel en efficiënt antwoorden te geven op vragen en verzoeken, wat leidt tot een verhoogde productiviteit en klanttevredenheid.
  • Sneller en beter nieuwe informatie creëren: Door eigen informatie te combineren met dergelijke modellen kan van bestaande informatie snel nieuwe informatie gecreëerd worden.
  • Betere consistentie van informatie.

De impact op medewerkers zal groot zijn. Functies die in elk geval fundamenteel veranderen zijn programmeurs, tekstschrijvers, klantcontactfuncties, beleidsmakers, informatieanalisten om er enkele te noemen. Met de doorontwikkeling richting beeld en geluid zullen meer functies veranderen. Dat betekent niet dat ze verdwijnen, maar wel dat ze anders ingevuld worden. Voor nu zien we dat het vooral belangrijk is dat mensen leren ChatGPT te gebruiken en er de juiste vragen aan te stellen en de output op waarde weten te schatten.

Mocht u geïnteresseerd zijn om meer te weten te komen over het gebruik van deze technologieën, dan hebben wij een unieke aanpak ontwikkeld voor het opzetten van een pilots en vervolgstappen daarna. Onze experts werken nauw samen met u om te begrijpen hoe deze technologie uw organisatie het beste kan ondersteunen en het potentieel voor verbeteringen te identificeren.

Geïnteresseerd?

Neem contact op en we bekijken wat we voor u kunnen betekenen.